Days Diffrence - Down with me

Pretty good ändå..


Perfection is just a word in order to give people something to aim for, and obviously it works

30 November!
Det slog mig för en timme sen (eller något sånt) att det är December imorgon. Vilket betyder att det är 25 dagar kvar till Julafton. Hemskt ju, men ändå... trevligt. Jag gillar jul, men inte nya år. Fast jag gillar nyår, och nu blev det rörigt.
Och förresten, vart någonstans är snön? För en gångs skull vill jag ha snö. Jag vill bygga en snöbacke (okej backen finns redan men jag vill bygga gupp), göra en isbana, en "gupp"-bana och en barnbana. Men nädå, varför ska man ge mig snö?
Haha, nu låter det bara hemskt så nu lägger jag av och... pratar om någonting annat.


Min tomte är otroligt snygg där han står ☺


En hemsk nyhet förresten! Vi ska få mini-storm här imorgon, ryktas det. Brhrr..

Novell:

Del 2

”Brooklyn… Brook, gumman vakna” rösten som väckte mig var inte mammas. Egentligen tyckte jag nog att det var ganska konstigt eftersom det var hon som brukade väcka mig. Men just då tänkte jag inte så mycket på det utan öppnade ögonen och väntade på att mina ögon skulle vänja sig vid mörkret så jag kunde se någonting.
”Mmhm” muttrade jag och insåg med förskräckelse att klockan inte var mer än fem. Jag stängde ögonen igen för att somna om.
Plötsligt blev det omöjligt att prata. Först när jag insett att det inte var en bestraffning för att jag stängt ögonlocken igen blev jag medveten om att personen som väckt mig varken var mamma eller pappa. Inte någon i min familj, och definitivt inte hunden. Jag slog upp ögonen och såg på honom.
Mannen jag gått in i tidigare var också mannen som nu satt på min sängkant och höll för min mun. När som helst annars hade jag skrikigt, bitits och slåtts. Jag hade gjort vad som helst för att få hjälp och för att få bort honom. Men jag var chockad. Hans uppenbarelse i mitt rum var både skrämmande och förödmjukande. Av någon anledning skämdes jag över att låtit mig bli hittad och fångad.
Till slut verkade han inse att jag inte tänkte skrika och tog bort sin fuktiga hand ifrån mitt ansikte. Även då var jag tyst.
”Nu är du inte så kaxig längre va” sa han med samma hotfulla tonfall han haft förut. Jag försökte än en gång minnas hur man talade eller över huvud taget öppnade munnen.
”Vad gör du här?” Han verkade ytterst road utav min brist på vetskap. Jag svalde för säkert fjärde gången sen han väckt mig. Han hörde det och skrattade. Men snart hade han samlat sig igen.
”Jag är ett monster” sa han allvarligt och fick mig på något sätt att tro honom.
”Jo tack, jag har märkt det” mumlade jag surt. Till min förvåning skrattade han inte utan satt bara där.
”Jag är allvarligt, jag är ett sånt där monster ifrån filmer och böcker som bara existerar för spänningens skull” hans röst skvallrade om att han dolde någonting. Jag satte mig upp och tyckte förvånansvärt nog synd om honom.
”Och…” sa jag för att få honom att berätta klart sin historia.
”Och enda sättet för mig att sluta vara ett monster, och överleva, är att hitta den rätta” sa han med jag visste att han fortfarande inte berättat allt.
”Du tror alltså att jag kan vara den?” frågade jag skeptiskt. Han rynkade besvärat på pannan. Alla spår av överlägsenhet hade försvunnit ur ansiktet på honom. Sen nickade han och öppnade munnen.
”Det finns bara ett sätt att ta reda på det”
”Vilket?” frågade jag men en intuition sa att jag egentligen inte ville veta hur det skulle gå till eller vad riskerna innebar.
”Det är riskabelt. Är du inte den rätta dör du” sa han utan omsvep. Jag fick lust att fnysa, som om han brydde sig om vad som hände med mig ändå. Men jag nickade bara nervöst och fuktade läpparna för att be honom att berätta fortsättningen, men det behövdes inte.
”Du måste drunkna i mina ögon”

Vi satt där mittemot varandra medan jag tittade in i hand ögon och kände hur jag långsamt höll på att drunkna. Det kändes som om det inte fanns någonting annat än vatten i mina ben. Jag visste att vätskan snart skulle angripa mina organ och att mina lungor skulle vara vattenfyllda om mindre än en minut och sen skulle jag dö om jag inte var den rätta. Känslan skulle vara fruktansvärd och tvinga in mig i en hemsk panik. Jag skulle andas vatten.
”D-d-d…” jag pressande ihop käkarna och väntade tills jag slutat skaka.
”Det försvann” sa jag till slut andlöst och sprack upp i ett brett flin. Han stämde in i min glädje och lättnad innan han tanklöst la armarna om mig och höll mig tätt intill sig.
”Du är den rätta” viskade han.


Novell:

To drown in your eyes

Alla tjejer har väl någon gång drömt om att få höra jag drunknar i dina ögon?
Förmodligen. Och jag var inget undantag, men för mig är det mer än bara romantik.


Del 1

Hennes tjat ville inte upphöra, hon babblade på som ingen annan om någonting jag inte uppfattat. Vi gick sida vid sida på en nyasfalterad väg och kände solens stålar värma våra ben medan den sjönk allt mer.
Höstdagarna var vanligtvis längre men ett fruktansvärt regnblask hade börjat närma sig staden. Jag sneglade ner mot mina nakna ben och önskade att jag tagit på mig långbyxor istället för de jeansshorts jag hade på mig nu. Huden på mina armar hade börjat knottra sig av den långsamt sjunkande temperaturen.
”Hallå, Brook, lyssnar du eller?” Katie tvingade mig tillbaka till nuet med sin outtröttliga röst. En lång suck slank ur mig innan jag vände blicken mot henne.
”Nej, faktiskt inte” sa jag retsamt och skrattade när hon himlade med ögonen.
”Du är hopplös, Brook” sa hon irriterat och använde mitt smeknamn för andra gången, vilket tydde på att hon var tjurig. Precis som varje gång någon tvingade henne att upprepa vad hon nyss sagt eller över huvud taget avbryta sin historia.
Katies hus låg ungefär tvåhundra meter ifrån mitt eget. Vi stannade vid den murkna trägrinden utanför hennes hus för att säga god natt och skratta åt dagens händelser en sista gång för dagen. Sen vände hon sig om och gick in.
Men istället för att fortsätta att gå hem stod jag kvar på min plats och frös. Någonting fick mig att vilja följa med min vän och aldrig mer återvända hem. Jag argumenterade med mig själv. Bollade mellan rätt och fel, sunt förnuft eller galenskap? Vilken del av mig skulle jag lyssna på: hjärnan som försökte övertyga mig om att allting var precis som det skulle och att jag var korkad som ens funderade över någonting annat, eller hjärtat som sa raka motsatsen?
Efter alldeles för lång tid skrattade tyst åt hur töntiga mina funderingar var och började gå.

Det hade börjat dugga lätt, regnet och ljuden jag gav ifrån mig var det enda som hördes i den nu kalla eftermiddagsluften. Eftersom jag höll min blick fötter såg jag honom inte förrän det var för sent.
”Förlåt” mumlade jag medan min blick sökte sig uppför en stöddig manskropp som aldrig riktigt verkade ta slut.
Han skrattade hotfullt och petade till mig på axeln.
”Jag förlåter inte myror” förklarade han. Jag knöt irriterat nävarna och pressade fram ett vad jag hoppades var ett hånfullt flin.
”Tur för dig att jag inte är en pissmyra då” kontrade jag och lät honom stå där när jag gick förbi honom för att komma hem.

Först när jag lagt mig för att sova kom jag att tänka på att mannen jag krockat med förut kanske var farlig. Att mina onda aningar kanske varit på riktigt och att sunt förnuft varit att lyssna på det jag trott var galenskap. Det var till dem tankarna jag somnade den kvällen.

Tonight Tonight

The fkn best song ever.. tja, just nu i alla fall!


By being cute you open a girl's eyes, by being romantic you open her heart but by plain' cool you open her mind and make her realize who you really are

Guh, vi hade strömavbrott i sisådär fem- sex timmar. Och i tre av dem var jag ensam hemma utan något som kunde ge ljus. Förutom min mobil som förresten dog senare. Ha!
Underbart. Sen är jag lite förkyld också, men eftersom jag är en utav de få personer som faktiskt gillar att vara förkyld är det ganska trevligt.
Öhm, känner mig rätt kass på att lägga upp bilder så tänkte ge er en ifrån fredags.


Bilden är ifrån Gekås, förresten.

Hur hårt har stormen drabbat er?

You try to steal the conversation from the things we've done..

Bad, bad, bad. Det är väl i stort sett det jag har att säga om hk-provet.
Men för att inte vara ett dugg intresserad utav matlagning eller städning (verkligen inte städning) gick det ändå ganska bra.. tror jag.
Annars är det typ adventsfirande imorgon och jag är lycklig att jag slipper det. Hatar både advent och att gå ifrån skolan till kyrkan.
Skrev en novell som jag tänkte dela upp och lägga upp här. Får väl se när den första delen kommer.


Förresten, är det bara jag som inte har en gnutta julkänsla i kroppen nu? Jag behöver julstakar, sånger och snö för att känna att julen närmar sig!

<- jag diggar min mugg!
Cowtitude!

Homework to do, again

Känner att mitt liv är otroligt långrandigt och tråkigt just nu så det blir lite glest mellan inläggen utav den enkla anledningen. Och har man läxor så har man. Annars spelar jag i stort sett bara the sims om jag inte läser.
Intressant, huh?

Speak about the devil and he'll appear

Är det någon mer än jag som sett Spoky buddies? Jag såg den i helgen. Otroligt kul men jag tycker ändå att Santa buddies är bättre. Annars har jag inte riktigt gjort någonting måste jag erkänna.


Long distance - Bruno Mars

Vacker, bra, underbar... skitsamma, jag älskar den!


Time is running out of my hands

Jag ber otroligt mycket om ursäkt för lite... paus, haha det här låter bara helt sjukt så jag lämnar ämnet och går vidare.
Så, idag hade vi tyska och matte, sen är jag fortfarande inget matte-snille så jag tror jag satt längst av alla med det där förbannade lilla provet. Också ska jag och Jossan ha en finfin (nytt ord, enligt mitt ordförråd) tyska-dialog någon gång. Sen har resten av veckan gått åt till läxor, läsning, tv och att sova. Ha! Chill, med andra ord.
Aja, sen ska jag och mamma handla lite trevliga saker, I guess, innan jag åker till pappa. Alltså inget bloggande i helgen heller.. tror jag.
Hoppas ni får superbra helger!


(Kass kvalité)

Ehe.. Yellow nails (y)

Saturday night

Åh vad jag älskar Lördagar. Men jag hatar att vara all alone varje Lördag, så jag underhåller mig med musik x2


For the people I cry but inside I die

Okey. Igår kom Jossan för att hjälpa mig överleva min bror och hans kompis (visst är jag fjantig?), och sen sov hon över och åkte hem för någon timme sen. Och förut var jag, Jossan och mamma på ett dop som förövrigt var riktigt trevligt trots att jag inte riktigt förväntat mig det. Så.. lite bilder, fick dessvärre ingen användbar bild på dopbarnet eller gästerna så ni får nöja er med... andra bilder.

Som sagt, andra bilder
Jossan!

Free - Steven Curtis

Pretty inspiring song..

Finally I get why you're so annoying, you're a guy!

Idag har varit en sån där typisk slappdag när man inte gör någonting som ur någon som helst synvinkel kan betraktas som ansträngande. Var hemma idag igen, och eftersom jag tänker gå till skolan imorgon kan jag redan idag meddela att denna veckan har jag (imorgon) gått varannan dag. Måndags, onsdags och imorn! Ha.

Och igår var jag som sagt med Jossan, sen efter ett tag åkte vi in till stan på öppet hus och tittade runt lite. Utan resultat... för min del i alla fall. Haha, men det var ju åtminstone värt ett försök. Fast jag har bestämt mig och nu är det bara att satsa.
strange face...The best lesson ever!

Mwohaha, tyskalektionen idag asså, herregud. Den roligaste tyskalektionen jag haft hittils.
Lyssnade på en otroligt bra *host* låt.. och sen tror jag att vi lärde oss att joddla...Erkänn att den är oemotståndlig..Annars är jag med Jossan och skrattar halvt ihjäl. Eller någonting sånt!

<- schnyggt!

Live your life in the manner that you would like your kids to live theirs.

- Michael Levine

Ouff! Okej då, jag var hemma trots att jag planerat att gå till skolan och sådär, men jag har ingen lust att uthärda smärta om jag inte absolut måste. Vilket jag inte gjorde idag. Så när mamma åkt till jobbet och alla syskon var i skolan somnade jag om ganska direkt. Sen sov jag ifrån halv åtta till fem i tolv eller något sånt. Sen fixade jag lite läxor, läste och sen kom alla hem igen *suck*
Men det gör inte så mycket eftersom jag sitter med mitt lilla headset och lyssnar på musik. Sweet.


Jojjo filosoferar

Förlåt
Tänk egentligen va mäktigt det ordet är. Ett ord som kan få den starke att bli svag och den svage att bli stark. Förlåt är på många sätt så mycket mer betydelsefullt än jag älskar dig. För vissa är det en skillnad mellan liv och död. Det är ett enkelt sätt att lösa problem, svårt som enkelt. Men ett förlåt utan betydelse gör ingen skillnad. Hur övertygande man än låter kommer det att visa sig om man menade det eller inte med tiden... ja, fråga inte vad syftet var men ibland är det skönt att bara skriva.


A candle in the wind

- Elton John

Någonting gör den här låten så otroligt bra.

Give me a starry sky and promise me the sun

Jag har en sjuk ovana att alltid sitta på golvet. Alltid. I skolan, hemma, hos vänner.. överallt där det finns möjlighet utan att folk ringer ett mentalsjukhus.
Förut var jag, Marina och John ute och lekte kurragömma, hur kul som helst eftersom det var helt becksvart ute. Vi såg ingenting förutom på det lilla området där det står en lampa och lyser upp en del  utav gården. Ha, och Marina sprang runt som en galen känguru och skrattade för att hon hittat oss. Ja... sexåringar!

It's hard to say you love someone, and it's hard to say you don't

Ouff, då har man kommit hem efter en ganska... händelselös helg. Så just nu har jag inte riktigt något intressant att berätta. Förutom att jag såg på Smurfarna, it's a freakin' awesome film!
Och sen såg jag på Tidsresnärens hustru också, vilket även det är en bra film.


If I were a star and saw you, I would be a falling star

Det här är någonting ingen visste om mig förrän nu, men jag piper alltid sådär äckligt flickigt när jag hittar en låt jag länge letat efter - oftast reklamlåtar - och nnu har jag hittat två låtar jag letat efter i många evigheter. Kalla min musiksmak dålig om ni vill, men jag älskar den och vägrar att hålla den för mig själv.

Den första är Spin Doctors - Two princes, och den är bara så otroligt bäst!Och sen är det en låt som gör mig glad i alla väder, nämnlighen Uncle Kracker's Follow meThe life won't let you go just because you give up a minute.

Ojsh, någon har en del att ta igen och jag har en känsla av att den någon är jag.
I alla fall, tänkte berätta allting i fredags men för ärlighetens skull latade jag mig bara och nu har jag totalt glömt bort vad jag gjorde. Och utan bildbevis hade jag förmodlighen glömt bort vad jag och en viss Jossan gjorde för en vecka sedan.
Vi fick gå en promenad på gympan eftersom vi inte hade med os gympakläder, så de.. nä alla bilder är ifrån promenaden. Enjoy!Den var inte så läskig trots allt.

Mehe.. misstolkande träd!


RSS 2.0